maandag 24 mei 2010

TIRAMISU MET LIMONCELLO

Vorige week gaven vrienden van ons een housewarming. We hoeften geen kadootjes mee te nemen, maar iets koken/bakken was altijd goed. Dus... daarmee ging ik graag aan de slag! Aangezien ik nog een bakje mascarpone in de koelkast had ging ik op zoek naar een recept. Het recept heb ik wat naar eigen inzicht veranderd.
TIRAMISU MET LIMONCELLO
Maak 500 gram aardbeien schoon (plus halveren) en marineer ze in 4 lepels limoncello met 4 lepels poedersuiker. Marineer tevens 20 lange vingers in 4 lepels limoncello. Klop 250 ml slagroom met een bakje mascarpone en voeg tenslotte het vocht wat uit de aardbeien (de marinade) komt er doorheen (dit kun je afgieten dmv een zeef). Leg de lange vingers onderin een schaal, daarop de slagroom/mascarpone en tot slot de aarbeien. Zet dit ongeveer een uurtje in de koelkast (daarmee worden de lange vingers nog iets zachter) en EET SMAKELIJK!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen