woensdag 10 november 2010

PEPERNOTEN

Sinterklaas komt bijna weer in 't land! De schappen liggen al weken vol met heerlijkheden, maar wat is nou fijner dan zelf pepernoten bakken? Niets!
Het recept voor pepernoten: roer 200 gr zelfrijzend bakmeel met een mespuntje zout en 100 gr donkere basterdsuiker in een kom door elkaar. Snijd 125 gr boter met 2 messen door het meelmengsel. Voeg 1 eetlepel melk en 2 eetlepels speculaaskruiden toe en kneed alles met koele handen tot een soepel deeg. Verpak het in folie en leg het voor 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Vorm kleine balletjes, zo groot als een knikker, leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en druk ze iets plat. Bak ze in 15 minuten bruin en gaar!!
Nog een leuk idee: wil je eens een reuzepepernoot in mooie verpakking cadeau geven? Of uitdelen aan je collega's. Stuur me dan even een berichtje, want dan krijg je de gratis download Reuzepepernoot (zie foto) van Homemade Happiness toegestuurd (hij staat nu niet meer op de website helaas).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen