maandag 28 maart 2011

DRAMMENHAGE

Wat is dat? Drammenhage is een cakelaag met daar bovenop een laagje bruine suiker met kokos. Jan is hier een groot fan van. Jarenlang kon ik dit niet zo makkelijk maken, want ik had geen grote oven. Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een combimagnetron en daarbij geleverd is een grote bakplaat!! Yoehoe!! Mijn lieve tante Wilma (wie deze heerlijkheid ooit in de familie heeft geïntroduceerd) wilde mij het recept wel even toesturen.

Recept:
1e laag: Mix 450 gr suiker met 4 grote eieren. Voeg hier 375 gr zelfrijzend bakmeel en 4 zakjes vanillesuiker aan toe. Smelt 75 gr boter met 3 dl melk en voeg dit toe aan het beslag. Giet dit alles uit op een bakplaat bekleed met bakpapier (laat het bakpapier over de rand vallen). Bak de cakelaag in 20-30 minuten op 180 graden (de mijne was bij 20 minuten al gaar).
2e laag: Smelt 125 gr boter met 1 dl melk. Haal de pan van het vuur en voeg hier 250 gr bruine basterdsuiker en 100 gr kokos aan toe. Nadat de cakelaag is gebakken, strijk je het suikerkokosmengsel er overheen en zet het geheel nog ongeveer 10 minuten in de oven.
PS. Mijn bakplaat is 35 bij 35 cm en 2,5 cm hoog. Het beslag paste er net in, er had niet meer bij gemoeten...

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit, ik heb het recept opgeslagen en wil het z├ęker eens uit proberen! Hou zelf nl. erg van kokos :-) Bedankt, groetjes, Ira

    BeantwoordenVerwijderen