zaterdag 25 februari 2012

HAVERMOUT-APPEL-PLAATKOEK

Het werd weer eens tijd voor een bakactie (met een goed excuus) en daarom heb ik voor morgen (een grote vriendenbijeenkomst) een havermout-appel-plaatkoek gemaakt! Het recept komt van tante Lucie, die net als haar broers en zussen van allerlei heerlijkheden kan koken en bakken!! En je ziet, de koek is aangebroken, getest en zeer goed bevonden!! :)

Het recept:
Maak in een grote kom een mengsel van 250 gr havermout, 500 gr zelfrijzend bakmeel en 500 gr donkerbruine basterdsuiker. Smelt 400 gr boter (1/2 margarine en 1/2 roomboter) en voeg dit aan het mengsel toe. Roer dit goed door elkaar en druk 2/3 van het mengsel in een bakplaat. Hierover heen leg je 1 kilo (of iets meer) appels in stukjes en dit bestrooi je met 2 el suiker en 1 tl kaneel. Tot slot verkruimel je het laatste deel (1/3) van het mengsel over de bakplaat. Ongeveer 37 minuten in een oven op 180 graden.

Succes gegarandeerd!

2 opmerkingen:

  1. Hi Nelja, bedankt voor je lekkere tip, ik ga dit z├ęker eens uitproberen, lijkt me zalig! Groetjes, fijne zondag, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ira, dit recept is zeker de moeite waard! Wij hebben nog een aantal punten in de vriezer liggen, altijd goed voor lekkere trek!

      Verwijderen