zondag 24 juni 2012

OP... IS DE BROODPUDDING

Een Fries recept dit keer! Heel zoet, maar jammie jammie! RECEPT Breng een halve liter melk met een halve liter slagroom en een opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat dit afkoelen. Klop 6 eieren met 200 gr suiker (kan ook wel 1/3 of 1/4 minder suiker). Besmeer een bakvorm met boter. Snijd 1 suikerbrood in plakken en besmeer deze met abrikozenjam, leg de plakken in het bakblik met de jam naar boven. Vul het gehele bakblik. Als de melk met room genoeg is afgekoeld, haal je het vanillestokje eruit en meng je het met de geklopte eieren en suiker. Meng dit alles nog even goed en giet het uit over de plakken suikerbrood. Zorg dat het suikerbrood onder het melk mengsel zit (het rijst ook nog flink). Bak het 45 minuten op 200C. Ik heb het vervolgens nog 20 min op 160C gezet met een aluminiumfolietje over de bovenkant (vanwege het aanbranden). Blijf het gewoon even checken, het mag nog best wat zompig blijven. Lekker ite!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen