dinsdag 22 januari 2013

TONIJN UIT DE OVEN

Uit de kookboekverzameling (!!) van onze nieuwe huisbaas in Belfast heb ik een gerecht gemaakt met tonijn uit de oven. Makkelijk en smakelijk, dus de moeite van het delen waard!

Wat heb je nodig:
olie, 1 ui, 1 rode paprika in stukjes, 2 courgettes in halve plakjes, een blik tomaten, 2 blikken tonijn, 3 medium aardappels (of rösti) en geraspte belegen kaas.
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200C. Verhit olie in de pan. Voeg de ui, paprika en courgette toe. Draai het gas hoog en roer ong 3 min tot alles zacht is. Voeg de uitgelekte tomaat (in stukjes gesneden) en laat het op lage temperatuur ong 3 min koken. Roer de uitgelekte tonijn er door en stop alles in een ovenschaal. Rasp de aardappelen en probeer er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng het door de kaas en spreidt het over het tonijnmengsel uit. Bak voor ong 25 min. Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen