zondag 3 februari 2013

BANOFFEE PIE

Wat?? Banoffee pie! Vertrouw op mij, dit is echt een super lekkere taart!! Als je tenminste van bananen houdt!! Ik heb het recept via iemand uit onze kerk in Den Haag en ik vind het echt heerlijk!

Ben je niet zo van het Engels, dan vertaal ik het hier voor je (korte versie).

Wat heb je nodig: 250 gr digestive koekjes, 120 gr boter, 3 bananen, een blikje gecondenseerde melk en lekker veel slagroom (tussen 250-350 ml).

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Druk het aan in een groot bakblik. Oh ja, je moet eerst het blikje gecondenseerde melk koken om er caramel van te maken (minimaal 2,5 uur in een grote pan onder water met deksel - het mag absoluut niet droogkoken, dan kan ie uit elkaar spatten). Tja, nou, dan snijd je de bananen in stukjes en verdeel je over de koekkruimels. Laat de caramel goed afkoelen, maak het blikje open (indien een harde substantie mix het geheel met een vork goed door elkaar, dan wordt het weer wat meer vloeibaar). Verdeel ongeveer een half blikje tot 3/4 over de bananen. Klop de slagroom en verdeel deze over het geheel. Je kunt er nog wat geraspte chocola over strooien. Laat het geheel 2 uur in de koelkast opstijven.

Het restant van de caramel kun je nog wel een tijdje bewaren in je koelkast. Overigens het ongeopende blikje caramel kun je heeeel lang bewaren buiten de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten