Petitfours, makkelijk zelf te maken!
Ingrediënten
1 el oploskoffie
50 ml hete melk
150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
1 eidooier
20 bitterkoekjes
10 koffieboontjes
Zo maak je de petitfours
Los de koffie op in de hete melk en laat afkoelen tot handwarme temperatuur. Klop met een mixer de roomboter, eidooier en poedersuiker zacht en romig. Voeg beetje bij beetje de melkkoffie toe en blijf kloppen tot er een fluweelzachte crème ontstaat.
Leg 10 bitterkoekjes op een schaal en schep de mokkacrème voorzichtig met een lepel op het koekje, denk af met de rest van de koekjes en druk ze licht in de crème. Schep bovenop het koekje nog een toef en steek er een koffieboontje in. Bewaar de petitfours op een koele plek en laat ze vlak voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Oohh dank je voor dit recept, ik heb niet zoveel tijd om iets lekkers te maken, maar dit ziet er erg goed uit.
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker eens maken, misschien zondag al...