zaterdag 14 mei 2011
BROODJE
LABELS:
recepten
Vanochtend om 9 uur begonnen met deeg mixen en kneden, maar dan heb je wel tijdens de lunch een heerlijk brood, waar het hele huis van geurt!! Wat heb je nodig: 500 gr bloem, 1 zakje gist (11 gr/Bruggeman), 200 ml melk, 1 ei, 50 gr boter, 10 gr zout en 20 gr suiker (alles op kamertemperatuur). Meng de bloem met het zout, suiker en gist. Voeg daarna het ei, melk en boter toe. Kneed gedurende 15 min (hier moet je hulp bij inschakelen!). Laat het deeg gedurende 1 uur rusten. Sla het vervolgens goed plat, geef het de gewenste vorm en laat het weer rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200C. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak het 30 min op 180C. Een prima lunch voor 4 personen!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten