Het geheim van de smit... mijn moeders verrukkelijke boterkoek!!
Wat heb je nodig: 350 gr bloem (of 300 gr bloem en 50 gr kokos), 250 gr (room)boter, 250 gr bruine basterdsuiker, zakje vanillesuiker, 1 ei en wat melk. Verder heb je nodig schone handen en een (boterkoek)vorm.
Hoe ga je te werk: verwarm de oven voor op 150 graden (rooster in het midden van de oven). Doe alle benodigdheden in een kom en kneed het door elkaar. Het mag wat korrelig blijven. Vorm het geheel tot een bal en druk deze plat in de boterkoekvorm. Giet een klein beetje melk over de bovenkant en laat het naar alle kanten uitlopen. Plaats de vorm in de oven. Bak het geheel 30 minuten op 150 graden. Zet daarna de oven op de hoogste stand (boterkoek gewoon in de oven laten staan) en bak dan nog 7-10 minuten. Zo blijft de boterkoek zacht van binnen en knapperig aan de buitenkant.
DAT WORDT SMULLEN!!
Heerlijk recept!,
BeantwoordenVerwijderenTIP: voeg er wat cacao poeder toe voor een nog lekkere smaak beleving.
Groetjes Marijke
Dankje Marijke, dat is een leuke tip!
Verwijderen