vrijdag 26 augustus 2011

KROKANTE CHOCOLADEPLAATKOEK

Dit recept heb ik jaren geleden al eens gemaakt en maar weer eens uit de kast gehaald. Bekleed een bakplaat van 20x20 cm met bakpapier. Maak eerst een witte chocoladelaag: smelt 55 gr boter, 1 el stroop en 150 gr witte chocola in een kom boven zacht kokend water. Haal de pan van het vuur en roer 50 gr gepopfte rijst (ik heb special flakes gebruikt - te vinden bij de cruesli's in de supermarkt) erdoor. Druk dit mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Voor de pure chocoladelaag: smelt 55 gr boter, 2 el stroop en 125 gr pure chocola in dezelfde kom boven zacht kokend water. Haal de pan van het vuur en voeg 75 gr gepofte rijst toe. Schep dit bovenop de witte chocoladelaag. Zet de vorm in de koelkast tot alles gestold is. Snijd hem met een scherp mes in stukken. Tip uit mijn kookboek: de koek kan 4 dagen van tevoren gemaakt worden. Bewaar ze in een trommel in de koelkast.

2 opmerkingen:

  1. Oef, die ziet er heerlijk uit zeg! Hij zal wel machtig zijn? Bedankt voor je recept! Heb van de week zelf ook lekker wat gebakken, een schoen ;-) Groetjes, fijn weekend, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ira, de koek is idd erg machtig, maar super lekker. Een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen