maandag 3 oktober 2011

JAMKOEKJES

Heerlijke jamkoekjes! Voor ca. 32 stuks heb je nodig: 80 gr zachte boter, 80 gr kristalsuiker, 2 el melk, 1/2 tl vanille-extract, 125 gr zelfr bakmeel, 40 gr custard en jam. Werkwijze: verwarm de oven voor op 180c en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop met een electrische mixer de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Klop de melk en de vanille erdoor. Zeef het meel en de custard in een kom. Spatel vervolgens het meelmengsel voorzichtig door het botermengsel tot zich een zacht deeg vormt. Rol van een volle theelepel deeg een balletje en verdeel dit over 2 bakplaten. Maak met behulp van de achterkant van een pollepel een kuiltje in elk balletje en vul dit met wat jam. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Je kunt de jamkoekjes 7 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel op een koele plaats. Je kunt ze ook invriezen in een goed afgesloten bak, dan zijn ze 10-12 weken houdbaar. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen