dinsdag 10 januari 2012

MOSTERDSOEP

Zeker eens per week eten wij 'uit de vriezer'. Heerlijk, lekker niet koken. Gisteren had ik iets te veel uit de vriezer gehaald, daarom vanmiddag een mosterdsoep als lunch. Een heel goed recept, die ik jullie niet wil onthouden.
Smelt 40 gr roomboter, voeg hier 80 gr spekjes en 100 gr uisnippers aan toe en bak dit lichtbruin. Voeg 30 gr gezeefde bloem toe en 30 gr mosterdmeel (ik gebruik hiervoor ook gewoon bloem) en laat het al roerende gaar worden. Voeg beetje bij beetje 8 dl bouillon en 5 dl melk toe tot er een licht gebonden soep ontstaat. Voeg 80 gr mosterd toe (grof), 1 dl slagroom en zout naar smaak. Voeg er verder wat dungesneden preiringen aan toe. Serveer met stokbrood en roomboter. Eet lekker!!

1 opmerking:

  1. Dag Nelja,
    Ziet er wel lekker uit!
    Groetjes uit Vlaanderen,
    Nadja

    BeantwoordenVerwijderen